dilluns, 4 de febrer del 2008

ELS CRIMS D'OXFORD


Amb aquest títol se'ns presenta l'última pel.lícula del director Àlex de la Iglesia, un thriller de suspens, amb regust a Agatha Cristie, on caldrà descobrir a l'assasí.

Crec que aquesta és l'obra menys personal del director. Ara que el cinema espanyol s'ha obert camí cap al mercat internacional amb pel.lícules com Los Otros, el Laberinto del Fauno o el Orfanato, sembla que Àlex de la Iglesia volgui seguir les passes del cinema més comercial, això sí, amb una més que correcta realització.

La pel.lícula es va rodar fonamentalment a Anglaterra i va prescindir d'actors nacionals. El cartell interpretatiu és desllumbrant: Elijah Wood (en una entrevista a RAC1 el propi director deia de conya que tenia problemes per no dir-li Frodo, que cal recordar és el paper que va portar a la plena fama a l'actor), John Hurt, Leonor Watling (en el primer paper en què la veiem fent un nu i on descobrim que està de molt bon veure encara que l'escena sigui més pròpia d'una pel.lícula eròtica italiana dels anys setanta), Julie Cox i altres.

La pel.lícula té certs altibaixos en el ritme narratiu però es sustenta sobre un guió ben estructurat. Per mí, el millor del film són dues escenes. La inicial ambientada a la Segona Guerra Mundial i un llarg pla-seqüència molt dinàmic on acaben coincidint Elijah Wood i John Hurt en el lloc on es produeix la primera mort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada