diumenge, 10 de febrer del 2008

DIARI D'UN SKIN


This is England és una pel.lícula anglesa ambientada l'any 1983 amb el rerafons del govern conservador de Margaret Tacher, la crisi econòmica i la guerra de Les Malvines.

Shaun és un nen que ha perdut al seu pare a la guerra esmentada i no té gaires amics. És per això, que quan coneix un grup de caps rapats que l'accepten en el seu sí, farà tot el possible per no defraudar les expectatives que depositen en ell.

La elevada taxa d'atur en algunes antigues zones industrials anglesses produïda a finals dels setanta i principis dels vuitanta van ser un bon terreny per al sorgiment de focus d'ultradreta. Més de tres milions de paquistaníes en aquell moment seran vistos com enemics i culpables de la crisi i la pobresa.

El grup d'skins amb mancances de tipus socioeconòmic i greus carències afectives utilitzaran la violència com a forma malsana de canalització de la seva ràbia i la seva frustració.

Amb uns actors desconeguts que borden els seus papers, en especial el nen Thomas Turgoose, aquesta pel.lícula dirigida per Shane Meadows conclou amb una explosiva i dramàtica escena que farà que el nen maduri en un dia tot el que altres necessiten molts anys per fer-ho.

Una dura pel.lícula amb un ritme narratiu in crescendo que ha estat reconeguda amb el premi a la millor pel.lícula dels British Independent Film Awards 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada