dijous, 21 de febrer del 2008

EXPIACIÓ (MÉS ENLLÀ DE LA PASSIÓ)


Expiació és l'acció de purgar la culpa pels pecats comesos i també és el títol d'una novel.la de l'escriptor britànic Ian McEwan de l'any 2001 que serveix de base per aquesta pel.lícula del director Joe Wright.

La pel.lícula té tres fases. La primera situada en un calurós estiu al voltant d'una mansió de la campinya anglesa ens ofereix una bona trama comptada des de punts de vista diferents amb un bon conjunt actoral, especialment la guapa Keira Knightley.

La segona, més difosa, amb el rerafons de la Segona Guerra Mundial que ens deixa un magnífic pla-seqüència a la platja on les tropes britàniques esperen ser evaquades i en mig d'un pavorós caos, una gran nòria de fira, al.liena a la voràgine de la guerra, continua donant voltes en el fons de la imatge.

La tercera, una entrevista en un programa de televisió en l'època actual amb un paperàs de l'actriu Vanessa Redgrave.

Una fotografia magnífica, amb impressionants contrastos de clarobscurs i colors vius, un ritme que alguns potser trobaran cansí però que ens fa endinsar progresivament en el nucli de la història, les raons i les preocupacions dels personatges i que conclourà d'una forma clarament emocional.

Una molt bona pel.lícula que ha aconseguit diverses i merescudes nominacions pels Oscars d'enguany.

Expiar, canviar amb actes presents el actes que vam fer en el passat. És això possible? Potser res canviarà pels altres, però per nosaltres? Que som? Fets o records reescrits dels nostres actes?

Foto de http://elseptimoarte.files.wordpress.com/2007/12/atonement-2.jpg

1 comentari: