divendres, 15 de febrer del 2008

CIGRONS AMB TRIPA DE BACALLÀ


Vaig provar per primera vegada la tripa de bacallà al Restaurant Pepo de Benifallet durant les jornades gastronòmiques que es feien al poble al mes de novembre de l'any passat i em va agradar molt. El cap de setmana passat vaig animar a cuinar aquest plat de cullera que us recomano.
La tripa de bacallà és la bufeta natatòria del bacallà i no forma part del seu tracte digestiu. Es pot adquirir a les bacallaneries de forma assecada i salada i un cop cuita és molt melosa i gelatinosa.
PREPARACIÓ DE LA TRIPA DE BACALLÀ:
La deixarem a remull durant vint-i-quatre hores amb aigua freda, sense canviar-hi l'aigua. Un cop passat aquest temps, hi retirarem manualment uns telets negres que hi té adherit. Posarem aigua en una olla i quan aquesta bulli, hi tirarem la tripa per escaldar-la i la retirarem de l'aigua quan aquesta torni a arrancar el bull. Quan estigui tèbia, la trinxarem en trossets i la reservarem.
PREPARACIÓ DEL PLAT:
Sofregirem una picada amb ametlles, all, julivert i pa torrat. Quan estigui ben sofregida hi tirarem els cigrons bullits amb el seu suc (si s'han bullit a casa molt millot). Deixarem que arranqui el bull i tirem la tripa de bacallà tallada a trossos. Deixarem que faci txup-txup i rectificarem de sal. Podem afegir aigua calenta si no ens queda prou caldós.
Si us animeu a cuinar aquest plat, espero que us agradi. Bon profit.

1 comentari:

  1. Si es que la dieta mediterrània no té preu!
    Ahir per dinar, vaig fer uns cigrons a la cassola amb patateta, pastanaga, tomaquet i ous durs. Boníssims.

    ResponElimina