divendres, 13 de març del 2009

EL CURIÓS CAS DE BENJAMIN BUTTON

David Fincher és un director que considero està especialment dotat per al cinema. Si cinema és tenir un alt domini de la imatge i tenir la capacitat de narrar amb interés una història, amb les pel.lícules Seven, El Club de la Lucha y Zodiac, Fincher va deixar un nivell molt alt.
Amb el curiós cas de Benjamin Button, Fincher es supera. Visualment perfecta amb una fotografia, uns efectes visuals i un maquillatge insuperables; amb la narració amb total naturalidad d'una història imposible d'un home en contra de les lleis de la natura, interpretat per Brad Pitt, que naix amb l'aparença física d'una persona de 80 anys a Orleans i es cria en mans d'una criada negra en una residència d'ancians i mori com un nen.
En la llarga vida de Button hi ha temps per moltes coses. Per iniciar-se en l'alcohol i amb el sexe en un burdell; per estimar; per viatjar; per participar en una guerra; per casar-se i tenir un fill... i per morir. Una biografia d'un personatge basat en una narracio de l'escriptor nordamericà F. Scott Fitzgerald, més conegut per la seva obra El Gran Gatsby.
Daisy, interpretada per l'actriu Cate Blanchett, per la que tinc debilitat amb la seva bellesa poc ordinària i una aparent fragilitat que combat amb papers de dones vigoroses, serà la dona que apareixerà i desapareixerà en la via de Button però li dona tot el sentit a la seva vida en aquesta pel.lícula que crec serà millor valorada amb el pas del temps al igual que li pasa al seu personatge.
Molt Bona (****)

1 comentari:

  1. No vaig tenir valor d'acabar-la de vore... la vaig trobar molt avorrida, però molt molt! I això que era fer-li un llegit al meu Brad pobret jajaja.
    M'alegro que t'agradés.

    ResponElimina