dimarts, 10 de març del 2009

LA TORNADA D'U2: NO LINE ON HORIZON

El passat 23 de febrer es va editar a nivell mundial el nou disc del grup irlandès U2. L'àlbum està format per 11 cançons i ha estat rebut amb crítiques molt diferents, des de les que consideren que és el seu millor disc des de Pop, fins altres de molt dolentes, com l'especialment destructiva de Quico Alsedo apareguda en el diari El Mundo i que es titulava U2 i No line on Horizon: sobredosis de botox.
I és que U2 és un grup amb tantes bones cançons, amb tants de registres musicls (Es pareixen en alguna cosa els títols October, Achtung Baby o Passengers-Original Soundtracks) i és tanta la influència en grups posteriors que ara tenen força éxit i reconeixements (Coldplay, The Killers) que el més fàcil i inevitable serà comparar-lo amb qualsevol de les seves obres anteriors quan el que s'ha de fer és escoltar-lo amb les orelles netes i sense prejudicis.
Sols així es podran apreciar tots els matisos musicals d'aquest àlbum, amb cançons amb ritmes i textures molt diferents, algunes clarament intimistes però sense la dolçor pegalosa d'algunes de les seves últimes produccions.
Es nota la influència del magistral Brian Enno al darrera d'aquesta producció pel que fa als arranjaments musicals capaços de generar atmosferes especials.
No és la millor obra de la seva carrera però després d'haver-lo escoltat més de dues vegades et queda la sensació d'haver escoltat un bon àlbum i absolutament sorprès com encara són capaços de dir alguna cosa nova des del punt de vista creatiu en el panorama musical amb un resultat final més que digne, amb l'excepció, segons el meu parer, de la cançó Get on your Boots que va ser el tema escollit com a single de presentació previ al llançament de l'àlbum i que és clarament la pitjor canço dels disc. Perquè l'hauran triat per presentar-se?
La cançó del video es titula Magnificient i és segurament la cançó més comercial i apta per fer saltar al públic en la propera gira mundial que s'engegarà el proper 30 de juny amb un concert al Camp Nou de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada