divendres, 4 d’abril del 2008

APADRINAMENT DEL NOU ORGUE DE MONTSERRAT


Ara que estan de moda les invocacions a la Verge de Montserrat per tal que faci ploure, amb una barreja d'altruïsme i vanitat personal, ahir per la tarda vaig apadrinar un tub del nou orgue que es troba en fase de construcció. En concret vaig apadrinar el registre septinona de la zona cadireta.

L'abadia de Montserrat i l'obra social de Caixa Penedès van acordar l'any passat un projecte cultural que incloïa la construcció d'un nou orgue per a la basílica. L'obra social subvencionaria amb un mínim de 800.000 euros la construcció encarregada a l'empresa Blancafort, organers de Montserrat. El nou orgue disposarà de 63 registres amb 4230 tubs, farà 12,5 metres d'alçada, pesarà més de 12.000 quilograms i necessitarà 22.000 hores de treball.
Si enllaceu a http://www.abadiamontserrat.net/Noticies/catala/orguemontserrat.pdf, veureu l'abast colossal d'aquest instrument musical.
Les aportacions d'apadrinament les podeu fer a qualsevol oficina de l'entitat Caixa de Penedès i van des dels 50 euros fins els 10.000 i et donen dret a rebre un certificat, el carnet d'amic de Montserrat i inscriure el teu nom en la llista de donants.

La inauguració està prevista per desembre de 2009 i espero poder participar en aquest esdeveniment històric després d'haver posat el meu petit granet de sorra ( o de vent, tractant-se d'un orgue).

4 comentaris:

  1. que encara no tenen prou cèntims els de Montserrat que em de pagar el orgue, que no ens toquin el orgue !!!

    salut

    ResponElimina
  2. Doncs sí, suposo que tenen força diners.

    I no pensis que he fet la donació per ser creient i tradicionalista. Però considero que és un dels símbols de Catalunya i m'he dit que volia que el meu nom estés en lletra ben petita a la placa commemorativa que s'hi posarà.

    ResponElimina
  3. un servidor va donar diners pel monument del Macià a la plaça de Catalunya de Barcelona i després al veure'l vaig demanar que mel's tornesin, era el mateix escultor que ha fet el naixament de la Segrada Familia, el Subirats !!!

    ResponElimina
  4. Veig que tens els mateixos problemes que jo amb el Subirats. En veure algunes de les seves escultures de la Sagrada Família o un cop que vaig veure una exposició d'obra pictòrica seva, em quedo "anguniat" (paraula tortosina) (no més, però, que amb l'obra del Tàpies, que ignorant que sóc).

    ResponElimina