dissabte, 26 d’abril del 2008

CoBra: Els colors de la llibertat



Amb aquest títol des del 6 de març fins l'11 de maig d'enguany s'exposa al Centre Cultura CaixaNova de Vigo una exposició d'una de les vanguardes més importants s en l'art europeu de després de la segona guerra mundial.

Un grup de pintors holandesos com Karel Appel, Constant i Corneille, junt altres artistes danesos i belgues van voler recuperar l'expressionisme i es van inspirar en el món dels nens, l'instint animal i el món visual de Miró i Picasso.
El nom del grup té orígen en les noms de les capitals dels països que van proporcionar autors: Copenahge, Bruselas, Amsterdam (CoBrA). La seva creació és antiformalista i absolutament allunyada del món figuratiu. El moviment neix l'any 1948 a París i té una curta durada ja que la revista que va editar el moviment va veure publicats vuit números fins l'any 1952.
Es pot dir que és el principal grup artístic europeu dels anys cinquanta i que la major part de les obres exposades a Vigo han estat cedides pel museu Stedelij Museum Schiedam s'Holanda.
(Fotografia, obra "composición" de l'autor Anton Rooskens. 1952)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada