diumenge, 13 d’abril del 2008

DESIG I PERILL


LLeó d'or al Festival de Venecia de l'any 2007 i dirigida per l'oscaritzat Ang Lee, ens narra una història d'un grup de xinesos que lluiten contra l'ocupació japonesa d'una manera molt concreta (les petites accions són poderoses).

Wong Chia chi és una actriu d'una companyia de teatre que commou amb les seves interpretacions als espectadors. És per això que un grup d'estudiants i membres del grup teatral planifiquen l'asassinat de Yee, un important col.laborador dels japonesos, sempre molt ben protegit.

Wong, es fa amiga de la dona de Yee i acabarà guanyant la seva confiança per acabar seduint-lo i exposar-lo als plans dels seus assassins.

A Wong li tocarà aguantar tota mena d'iniciacions i vexacions per aconseguir el seu objectiu, però, totes les seves vivències torturants i tortuoses l'acaben transformant...

Una bona pel.lícula, potser massa llarga ja que dura 156 minuts, que ens ofereix alguns moments brillants de passions obsesives i alienants i conflictes interiors humans.

3 comentaris:

  1. és curiós un grup de xinesos lluitan per l'ocupació japonesa, igual que ara amb els tibetans

    ResponElimina
  2. Bé, a l'inrevés però.
    Malgrat la brutalitat actual del règim polític xinés cap al poble tibetà, no podem oblidar que el Tibet ha estat una zona que al llarg de la història, durant molts d'anys, ja havia format part de la Xina. No es pot dir el mateix de la Xina respecte el Japó, tret dels període d'ocupació a la SEgona guerra Mundial. "Al césar lo que es del césar".

    ResponElimina
  3. Em va encantar deseo, peligro, si no és una obra mestra s'hi apropa. és cert que és molt llarga, però a mi això quan una peli és tan bona no m'importa :)

    salutacions!

    ResponElimina