dissabte, 17 de març del 2007

RÀDIO A LA CARTA: LAST.FM



Que passaria si poguessim escollir les cançons que emet una emisora de ràdio d'acord amb els nostres gustos musicals o les apetències del moment? Això existeix. Es diu Last.Fm i és una ràdio per internet.

S'accedeix a la URL www.lastfm.es i després de baixar un petit programa-reproductor podem complir els nostres desitjos. Si a mi m'agrada per exemple el grup The Strokes, escric el nom del grup, escoltaré alguna de les seves cançons i quan s'acabi...oh, oh, per art de màgia escoltaré de forma encadenada cançons d'altres grups que fan música semblant al del grup escollit inicialment. Podré també escollir cada vegada un grup diferent, però si vull que treballi last.fm ella em ficarà la música de forma totalment gratuïta.

Es parla de que és una amenaça per les radiofòrmules: tindràs música gratis i de qualitat ajustada al teu gust. Sembla que Viacom, propietaris de la MTV, està plantejant-se comprar el portal.

Però també és una ràdio participativa ja que els usuaris es poden registrar i pots formar part d'un grup d'usuaris que tenen uns perfils de gustos pareguts al teu. A més amb el reproductor que descarregues pots recomanar una cançó a un amic, pots seleccionar-la com a favorita o la pots prohibir i d'aquesta manera ja no la tornaràs a escoltar. Les teves eleccions queden marcades al teu perfil. És una eina multimèdia totalment recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada