divendres, 16 de març del 2007

"HIJOS DE LOS HOMBRES"


Regne Unit, any 2027. Acaba de morir l'última persona que havia nascut al món. Tenia divuit anys. Una societat policíaca i militar en un país imperialista no impedeixen que la desesperació, la violència i el caos campin pels carrers de la ciutat i més encara en el camp. Els immigrants són engabiats i deportats sistemàticament de forma totalment inhumana.

Basada en una obra literària de ciència ficció de l'autor americà PD James publicada l'any 1992 aquesta pel.lícula va estar dirigida pel mexicà Alfonso Cuaron i té com a actors principals a Clive Owen, Julianne Moore i Michael Caine, aquest últim amb un paper que s'aparta dels papers de gentleman britànic al que ens té acostumat.

El continent és visualment impactant, malgrat no s'utilitzen en excés els efectes especials i té alguns plans seqüència tècnicament perfectes.

El contingut, malgrat el plantejament argumental pugui semblar que obri la porta a un bon guió, no acaba d'estar a l'altura de les imatges. Alguns personatges i alguns temes es tracten a pinzellades (que va fer deixar l'activisme terrorista a Theo i fer-lo convertir en un buròcrata?, quin és l'objectiu final de la banda dels peixos?, com és possible que després de tants anys d'infertilitat de la raça humana una dona, immigrant de raça negra, torni a quedar embarassada?).

Una pel.lícula molt negra que no es apta per veure en un dia trist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada