dissabte, 7 de juny del 2008

PROJECTE 59 EUROS DE PACOTILLA


Ens diu el diccionari de la RAE que pacotilla significa a Xile i Honduras "Chusma, gente baja y maleante" i que algo és de pacotilla quan és de d'inferior qualitat.

Però pacotilla és també l'alias de l'autor del projecte 59 Euros. Aquest anònim jove sevillà que viu a Barcelona, va veure com un dia va venir la guàrdia urbana, li va serrar el cadenat amb una serra radial i li van retirar la bicicleta de la via pública en compliment de l'ordenança municipal de circulació.

Quan va preguntar com podia retirar el seu vehicle li van comunicar que havia d'abonar una taxa de 59 Euros. Aquest jove, en lloc de recuperar la seva bicicleta, va decidir invertir aquesta quantitat en comprar metres de cadena i candaus barats i anar lligant objectes diversos al mobiliari urbà : un tricicle, un jarro en flors, una gàbia, un ventilador, una cadira, etc. Al seu blog ha penjat fotografies de 24 accions que qualifica entre reivindicatives i artístiques.

Amb aquesta acció pretén que reflexionem sobre el que ell en diu creixent privatització de la via pública. Crec que no ho defineix bé. En realitat vol dir augment de la intervenció sobre la via pública, privatització és el que fa ell amb les seves accions. De totes maneres em sembla una acció curiosa de la que la premsa hi hauria de fer seguiment. Retirarà també la guàrdia urbana aquests objectes, tot sabent que no els reclamarà cap propietari i no podràn cobrar cap taxa?

Per a més informació podeu veure a l'edició digital de El Periódico d'avui un video on ens explica les seves motivacions.
Durarà més temps la gàbia del lloro que la bicicleta lligada a l'arbre?

3 comentaris:

  1. pasem a saludar que feia temps que no ho feiem

    una forta abraçada

    ResponElimina
  2. ets el millor!!! ventet del sud passat!!!

    ResponElimina
  3. Genial el pacotilla, una bona manera de queixar-se, si em trobo algun objecte d'estos mentres passejo per barna em farà molta gràcia!

    ResponElimina