dijous, 12 de juny del 2008

FENDANT DU VALAIS


Un amic que va viure molts anys a Suïssa em va regalar una ampolla de vi, un "Fendant du Valais" que m'ha sorprés de forma agradable.

El Valais és un cantó suís situat al seu extrem sudoccidental en l'alt vall del Ròdan on es poden trobar 51 montanyes de més de 4000 metres d'altitud de les quals destaca el Cervino i el Pico Dofour, el més alt de Suïssa. Però malgrat aquesta aspressa montanyenca és una zona que es dedica al conreu de la poma, el préssec i el raïm i és la principal zona vitivinícola del país, amb vins de bona qualitat ja que malgrat ser una zona totalment tancada per altes montanyes té una elevada insolació tant a l'hivern com a l'estiu.

Fendant és el nom que rep al cantó de Valais una varietal de raïm blanc, la Chasselas, que també es cultiva a França (principalment al vall del Loira) i Alemanya i que sembla té uns orígens antiquíssims doncs ja es cultivava fa 5.000 anys a l'Egipte dels faraons.

Els vins Fendant du Valais són vins blancs, afruitats, minerals i secs. Si us agrada el món del vi i teniu oportunitat de provar-lo, tasteu-lo. El grau d'alcohol de la meva botella era d'11,9 %.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada