dimecres, 28 de maig del 2008

CASSANDRA'S DREAM


Mentre esperem l'estrena de la seva última pel.lícula Vicky Cristina Barcelona, ahir vaig veure l'obra anterior de Woody Allen: El somni de Casandra.

Sóc un amant del cinema de Woody Allen. M'assombra aquesta capacitat que té de repetir unes determinades idees al llarg de la seva filmografia i sempre poder descobrir alguna faceta nova. Aquesta pel.lícula, però, considero que no està a l'alçada de les seves millors pel.lícules com són Manhattan, Zelig, Hannah y sus hermanas, Delitos y faltas i Match Point.

Les interpretacions no son gens brillants i en algun cas, com el paper interpretat per l'actor Collin Farrell, fins i tot deficients.

És ètic matar algú per aconseguir millorar la nostra situació personal? Els dilemes al voltant de la comissió d'un assassinat i la seva justificació moral són temes recurrents per a Woody Allen (Delitos y faltas, Misterioso asesinato en Manhattan o Match Point).

Amb una omnipresent banda sonora de Philip Glass, un dels pares del que es va denominar new age, discorre la pel.lícula abordant amb més o menys atenció temes com la família, l'alcohol, el joc, l'ambició i el sexe. Però ho fa d'una forma un tant desangelada com si fos un d'aquells treballs que has de lliurar dins d'un termini i el tanques de forma precipitada per complir amb el tràmit.

No és de les seves millors pel.lícules, però qualsevol pel.lícula dolenta d'aquest drector li fot mil voltes a moltes considerades bones pel.lícules d'altres directors. Woody, t'espero a Barcelona.

2 comentaris:

  1. és irregular però em va agradar força! el millor de tot, el travelling que té lloc en el parc, on el seu tiet els fa la "proposició indecent"

    Salutacions emili

    ResponElimina
  2. a mi tb m'ha decebut i molt, resolta de pressa i corrents. no soc un fan d'Allen pero em va agradar molt més Match Point.

    De Farrell et recomano "In Bruges", és un fart de riure i té un punt surrealista genial. S'ha de veure en VO per copsar els diferents accents !

    ResponElimina