dissabte, 10 de maig del 2008

ELS FALSIFICADORS


Aquesta coproducció austríaco-alemanya ens parla d'un grup de presoners jueus en un camp de concentració nazi i està basada en fets reals (la major falsificació de moneda de la història que es va produir durant la segona guerra mundial ).


El terror a ser el següent mort, a no veure el sol de demà, provoca de vegades la renúncia de totes les conviccions personals per aferrar-se al fil de la vida, sobreviure per damunt de tot.
D'aquesta manera colaborar amb la falsificacio de grans quantitats de bitllets de lliures i dòlars per mantenir l'aparell de guerra de l'Alemanya nazi ( i per tant perllongar la pròpia reclusió en un camp) pot arribar a sentir-se com un mal menor, si el que es rep a canvi és una lleugera millora de l'estatus de presoner amb qüestions bàsiques (la possibilitat de dutxar-se, escoltar música, un augment de la ració alimentícia, un llit més nét i tou, un paquet de cigarrets) .


Quan la supervivència és el primer, les fronteres entre el bé i el mal es difuminen, el concepte de dignitat s'esvaeix.

Dirigida per Stefan Ruzowitzky aquesta pel.lícula va obtenir l'Oscar a la millor pel.lícula de parla anglesa a l'any 2007 i compta amb un gran grup coral d'actors desconeguts. Una correcta pel.ícula que amb els seus 98 minuts de metratge se m'ha fet curta.

(fotografia estreta de http://www.index-dvd.com/dvd-los-falsificadores-9410.html)

1 comentari:

  1. Hola, Emili
    Si entres a Ebremedia veuràs que t'he donat una estrelleta...
    http://ebremedia.blogspot.com/

    ResponElimina