dimarts, 6 de novembre del 2007

EL GRAN SILENCI


Al C33 des de fa set anys s'emet el programa Silenci. Llàstima que el fan tard perquè és un perfecte aparador de les tendències artístiques més actuals i pregunta a l'entrevistat sobre una imatge del silenci que després el propi programa s'encarrega d'editar.
Si a mi en preguntessim sobre una imatge de silenci una de coses que se m'acudiria és la vida en un monestir de clausura. Potser el director alemany Philip Gröning també va pensar el mateix i va titular "el gran silenci" al documental que va rodar l'any 2005 sobre la vida dels cartoixos al monestir de la Grand Chartreusse situat en els Alps francesos.
Després de setze anys el director va obtenir permís per enregistrar i poder obtenir finalment gairebé tres hores de metratge que retrata en detall la vida a l'interior del monestir.
Sense iluminació artificial (de vegades amb la simple llum d'una espelma) anem endinsant-nos en la vida quotidiana. Resar, cantar, cuinar, menjar, pasejar.... al bell mig d'un paratge on la natura és esplendorosa. La pel.lícula discórre com la vida dels cartoixans, sense cap pressa, en pau, mostrant l' harmonia de la microsocietat monacal i el seu entorn paisatgístic.
Per veure-la has de conèixer prèviament allò que et trobaràs. Si encara així t'animes a deixar lliscar el temps de la teva vida mentre veus el documental te n'adonaràs de la velocitat de la teva pròpia vida.

2 comentaris:

  1. La veritat és que la meva dona i jo fa un temps que estem interessats en veure "El gran Silenci". Crec que pot ser molt interessant.

    ResponElimina
  2. Coincideixo en què Silenci és un gran programa. De bons programes se'n fan, potser a hores que no són de màxima audiència, però cal educar a lagent a poc a poc perquè els miri i no servir-los tanta carronya.

    ResponElimina