dilluns, 22 d’octubre del 2007

PITACUM 2004



El món del vi és apasionant. Ja he realitzat anteriors entrades referides a vins que utilitzaven varietals poc conegudes. Aquest cap de setmana he degustat un PITACUM barrica 2004 de la DO del Bierzo (Lleó). Aquest vi està elaborat amb raïm mencia, que es conrea al norest d'Espanya fonamentalment a les DO de Bierzo i a la DO Ribera Sacra (Orense).
És un vi negre de color picota, molt aromàtic, dens, amb poca acidesa ´cosa que el fa molt viu, sabrós, amb molt de gust de gruites madures i notes minerals, amb tanins dolços molt ben integrats i amb un llarg i persistent final.

La collita del 2004 té 13,5 graus, encara que altres anyades s'han embotellat amb 14 graus d'alcohol. El seu important grau alcohòlic, que deixa molta llàgrima a la copa, no es nota gaire al paladar ja que està molt ben ensamblat amb la gran maduresa del raïm i les notes de la barrica de roure francès i americà. Està embotellat a Arganza (Lleó) a partir de ceps plantats a partir de l'any 1930.

Animo als amants del vi a sortir dels paisatges coneguts dels Riojes i Riberes de Duero ( a més dels de la nostra terreta). Al prestigiós concurs Wine Masters Challenge 2007 que es celebra tots els anys a la ciutat portuguesa d'Estoril, aquest vi va obtenir medalla de plata. Poca cosa pot pensar algú, però si s'explica que es van presentar 3.801 vins a concurs i tan sols 43 van obtenir or i 134 plata veurem que es tracta d'una meritòria nota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada