divendres, 5 d’octubre del 2007

DIARI D'UN ESCÀNDOL



Basada en un llibre de l'escriptora Zoë Heller, el director Richard Eyre (qui també ha dirigit Iris i Belleza robada) narra un drama psicològic basat en la vida de dues persones oposades unides pels secrets i l'engany.

Barbara (Judi Dench), una estricta professora d'una escola pública secundària situada a Londres, solitària i amb una forta afinitat pels membres del seu propi sexe, es sent fortament atreta per Sheba Hart (Cate Blanchett) una nova professora jove, guapa i que arriba al tancat món del centre educatiu com un fresc glop d'are nou.

Bàrbara, qui passa de llarg de la cinquantena, escriu de forma escrupulosa un diari de les seves reflexions i dels successos de la seva vida.

Sheba, qui està casada, acaba mantenint una relació sexual amb un dels seus joves i adolescents alumnes. Aquest inconfesable secret es descobert per Bàrbara qui veu l'oportunitat de guanyar la seva confiança i estretir lligams afectius. Les mentides i l'engany acaben provocant una explosiva cadena d'esdeveniments que faran saltar totes les relacions pels aires.

Amb unes gran interpretacions de dos personatges potents, les dues actrius es llueixen i les va fer mereixedores de dues nominacions pels Oscar de l'any 2006. Es tracta d'una pel.lícula amb una trama fosca, retorçuda i obscena però que retrata de forma amplificada la sovint amagada manipulació dels afectes i les vides de terceres persones que fem els humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada