divendres, 19 de febrer del 2010

RICHARD HAWLEY

La paraula crooner és un terme anglès amb orígen als EUA que fa referència a un determinat tipus de cantant de balades.
L'ús d'aquest terme solia ser despectiu en els seus inicis i per això molts cantants fugien d'aquesta etiqueta. Es consideren crooners cantants com Frank Sinatra, Tonny Bennet, Dean Martin o Tom Jones, passant pels actuals Michael Bublé o Jamie Cullum, o d'altres més alternatius com Nick Cave, Jarvis Coker, un del fundadors del grup Pulp o Morrissey, fundador de The Smiths.
Un dels cantants considerat com a crooner actual és l'anglès Richard Hawley, nascut a Sheffield, ex guitarrista també del grup Pulp i actualment interpret en solitari que compta amb 5 àlbums en el mercat.
Aquesta setmana ha estat a Espanya per actuar a Múrcia, Madrid, A Coruña i Barcelona i presentar el seu últim disc titulat True Love's Gutter.
Us deixo un video de la cançó Tonight the streets are ours del seu àlbum Lady's Bridge de l'any 2007.

1 comentari:

  1. M'encanta, crooner o no ! De fet gracies al concepte dels Guilty Pleasures ara a Anglaterra pots admetre que t'agraden els crooners sense que els pseudo-intelectuals que nomes escolten a Bob Dylan abans de la epoca de la guitarra electica, et poden burlar. O sigui ja pots dir que ets fan dels Abba o de Barry Manilow a més a més que de Mahler o Syd Barret.
    Hawley és de Sheffield, ciutat de Pulp, Human League, Heaven 17, Artic Monkeys, jo vinc de un poble dels voltants :)


    wikipedia: A guilty pleasure is something one enjoys and considers pleasurable despite feeling guilt for enjoying it. Often, the "guilt" involved is simply fear of others discovering one's lowbrow or otherwise embarrassing tastes, rather than actual moral guilt. Fashion, music, and food (especially unhealthier foods high in sugar and/or fat) can be examples of guilty pleasures

    ResponElimina