diumenge, 21 de febrer del 2010

L'ADDICCIÓ A LA LECTURA

Segons la Federació de gremis d'editors d'Espanya, Catalunya va ser l'any 2007, la segona comunitat autònoma en percentatge de lectors freqüents.
L'estudi s'ha realitzat sobre població major de 14 anys i la primera comunitat lectora ha estat la Comunitat Autònoma de Madrid (65,7 %) i la última del rànking va ser Extremadura (49,5 %).
Tots els estudis basats en enquestes s'han de llegir d'una forma relativa, doncs en aquest cas considero que es fàcil obtenir un biaix en les respostes, doncs no és el mateix que et pregunten si llegeixes, on potser molts voldran quedar bé davant l'entrevistador, que la pregunta sigui si consumeixes alcohol o drogues, on de ben segur hi haurà una major ocultació en les respostes.
Aquestes xifres tan elevades de lectura, no m'acaben de lligar amb altres xifres com són les audiències de la televisió o la mitjana d'hores que es dediquen a mirar aquest mitjà. Quan es llegeix doncs?
Us deixo un video de El Programa de Jose Mota que fa una paròdia del programa Callejeros sobre l'addicció a la lectura dels nostres joves.

1 comentari:

  1. interessant .... aixo de la lectura i els "vells" queixant-nos que ja no llegeixen els jovens és un tema habitual. I crec que és aixi, no només un topic. Als jovens amb que jo parlo a classe, pocs els agrada llegir. Hi ha excepcions gracies a les series de Harry Potter i Twilight pero en general es depriment.
    Es inevitable i no passa res?
    No sé, jo encara crec que llegir es bo i que els joves (i grans) poden treure molt de llegir per gaudir (no parlo de les lectures obligades de classe).

    Per cert, interessant introduccio a l'estudi - afirmen que 7 autonomies estan per damunt de la mitja, 2 a la mitja, i 8 per baix!! Home, precisament per aixo existeixen els "averages"!! Que volen que tota Espanya estigui per damunt de la mitja!?

    ResponElimina