dimecres, 12 de març del 2008

XIPS EN VIDEOCONSOLES


El diari digital vilaweb, publica una notícia sobre un auto dictat per la secció cinquena de l'Audiència Provincial de València que confirma l'arxiu d'unes diligències prèvies que va ser acordat pel jutjat d'instrucció número 8 de València.

L'auto considera que no és delicte manipular amb un xip una videoconsola ja que de la prova pericial practicada es dedueix que amb la instal.lació del xip (que té per finalitat la desprotecció del dispositiu tècnic) es permet la utilització de còpies il.legals de videojocs però també es permet la utilització de videojocs originals d'altres zones i fins i tot convertir la consola en un ordinador personal que permet fer activitats lícites com veure fotografies, escoltar música i executar jocs de lliure distribució no dissenyats per la consola.

Podeu llegir l'auto judicial a:
http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/pspvalencia.pdf

divendres, 7 de març del 2008

LA CASA AZUL



Aquest grup musical de Barcelona creat l'any 1997 per Guille Milkyway (sembla un pseudònim) ha estat escollit en el paquet de 10 grups de la preselecció per representar a Espanya al Festival d'Eurovisió 2008.
Música desenfadada amb múltiples influències musicals de diferents dècades musicals des de la dels '50 fins al '90 del segle XX. La cançó que volen portar a Eurovisió es titula " La revolución sexual".
Si guanyissin la preselecció sí que seria una revolució. Un grup musical popero, allunyat de les arrels flamenques i la música llatina de base Ricky Martin, i de Barcelona!!!
Amb grups com la Casa Azul o Facto de la Fé y las flores azules (quant de blau) des de Catalunya, i cantant en castellà, els productors musicals llancen una música plena de colors.
Contra l'emprenyamenta política, tothom a cantar, al més pur estil Alaska i Dinarama:
"Tú que decidiste que tu vida no valía.
Que te inclinaste por sentirte siempre mal.
Que anticipabas un futuro catastrófico.
Hoy pronosticas la revolución sexual.
Tú que decidiste que tu amor ya no servía.
Que preferías maquillar tu identidad.
Hoy te preparas para el golpe más fantástico.
Porque hoy empieza la revolución sexual."

LA MÀGIA DE LA QUÍMICA


En el programa "El hormiguero" presentat per Pablo Motos hi ha una secció que mostra experiments de química realment espectaculars.

Avui he conegut un enllaç on poden veure's uns quants vídeos amb fenòmens físicoquímics com
el canvi cíclic de colors d'una barreja de substàncies, conegut com reacció oscilant de Briggs-Rauscher; la levitació magnètica induïda per l'efecte Meissner; l'efecte Kaye, Barus i Wissenberg de les substàncies viscolàstiques com el sabó líquid; la reacció incendiària del sodi amb aigua; la transició ràpida a gel de la l'aigua en estat metaestable, etc.

Crec que val la pena perdre un moment i veure aquests fenòmens en el següent enllaç:
http://fogonazos.blogspot.com/2008/03/diez-reacciones-de-la-materia-que-quiz.html

dimecres, 5 de març del 2008

PATRIMONI DIGITAL DE CATALUNYA (PADICAT)

Primer les biblioteques públiques estaven destinades al préstec de llibre. Més tard van extendre els seus continguts al món audiovisual, música, cinema, jocs d'ordinador, etc. També han facilitat l'accés a internet a molts d'usuaris lluitant contra la denominada "brecha digital".
Avui he descobert (no és una novetat) que existeix un projecte denominat PADICAT.
"Patrimoni digital de Catalunya (PADICAT) és un lloc web propietat de la Biblioteca de Catalunya que té per objecte capturar, emmagatzemar, organitzar i preservar l'accés permanent a webs culturals, científiques o de caràcter general que contenen informació relativa a Catalunya o d'interès majoritari per al poble català.
El web compta amb la col.laboració del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) i amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (STSI) i la Fundació puntCAT.
Una selecció d'ajuntaments, universitats, col·legis professionals, partits polítics, empreses, mitjans de comunicació i equipaments culturals de referència han arribat ja a acords de cooperació amb PADICAT."
A la web encara li falten molts continguts, però considero que és un projecte innovador i al servei de la cultura en llengua catalana.

dimarts, 4 de març del 2008

AGUSTÍ BARTRA


Enguany farà cent anys que va nàixer aquest poeta, prosista, dramaturg i traductor (escriptor complet) que va lluitar a la guerra civil DEL '36 i es va veure obligat a exiliar-se. Després de viure a diferents països com França, República Dominicana, Cuba i Mèxic, va retornar a Catalunya l'any 1970, on visqué fins la seva mort, l'any 1982. Creu de Sant Jordi i casat amb l'escriptora Anna Murià, ens va deixar bells poemes com aquest:

A MOLTS LLOCS D'AQUEST MÓN ...

A molts llocs d'aquest món hi ha grans espais de blat madur
amb cels on les cançons tenen un joiós vol segur.

A molts llocs d'aquest món el dia cau com una poma
- que l'arbre de la nit ha madurat - de llum i aroma.

A molts llocs d'aquest món hi ha torres negres d'anys i pluja
amb campanes immòbils que escolten tota veu que puja.

A molts llocs d'aquest món l'amor triomfa amb ses corones,
i els mars alcen, tranquils, la joia blanca de ses ones.

A molts llocs d'aquest món les hores van trenant sa dansa
de tombes i bressols amb peu lleuger que mai no es cansa.

A molts llocs d'aquest món, blat, cançons, fulles i campanes,
amor, bressols i tombes ... Oh cor feixuc, què més demanes?

diumenge, 2 de març del 2008

POUS D'AMBICIÓ

Parlaré d'una pel.lícula de sentiments negres com el petroli, dirigida per Paul Thomas Anderson (Òs de plata del Festival de Berlin 2008 al millor director) amb un metratge de 158 minuts i interpretada per l'actor Daniel Day-Lewis qui va ser nominat a l'oscar al millor actor per la seva interpretació.

Ambientada a l'Oest, a finals del segle XIX i principis del segle XX és una pel.licula èpica de pioners lluitadors i esforçats, durs com la roca. Els negociants del petroli canviaran la vida dels ranxers. Hi ha molts diners a guanyar, tants que tan sols uns pocs visionaris i magnats comprenen l'abast de la riquesa que surt de les entranyes d'aquelles resseques terres.

Com si fos una al.legoria, ocult en el fons de la terra resta el petroli mentre en el fons de l'ànima humana, més o menys oculta, resta també la llavor negra del mal. L'avaricia, la traïció, la mentida provocaran la destrucció de les relacions a les comunitats rurals, dels vincles familiars i de la pau i equilibri de l'interior d'una persona.
Una pel.lícula dramàtica i sense embuts que s'endinsa en la negrura d'un home sense compassió, ple d'odi, un multimilionari corromput sense valors, però també en la d'un altre, un fals profeta que utilitza la religió com a mitjà per aconseguir els seus propis objectius.

Una excel.lent pel.lícula que s'ha de veure amb paciència per veure el progressiu procés de degradació del protagonista. Daniel Day-Lewis es mereixia l'Òscar en una interpretació magistral (potser un pèl sobreactuada).