dimecres, 5 de març del 2008

PATRIMONI DIGITAL DE CATALUNYA (PADICAT)

Primer les biblioteques públiques estaven destinades al préstec de llibre. Més tard van extendre els seus continguts al món audiovisual, música, cinema, jocs d'ordinador, etc. També han facilitat l'accés a internet a molts d'usuaris lluitant contra la denominada "brecha digital".
Avui he descobert (no és una novetat) que existeix un projecte denominat PADICAT.
"Patrimoni digital de Catalunya (PADICAT) és un lloc web propietat de la Biblioteca de Catalunya que té per objecte capturar, emmagatzemar, organitzar i preservar l'accés permanent a webs culturals, científiques o de caràcter general que contenen informació relativa a Catalunya o d'interès majoritari per al poble català.
El web compta amb la col.laboració del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) i amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (STSI) i la Fundació puntCAT.
Una selecció d'ajuntaments, universitats, col·legis professionals, partits polítics, empreses, mitjans de comunicació i equipaments culturals de referència han arribat ja a acords de cooperació amb PADICAT."
A la web encara li falten molts continguts, però considero que és un projecte innovador i al servei de la cultura en llengua catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada