diumenge, 6 de juliol del 2008

LEONES POR CORDEROS

...O com fer una pel.lícula de protesta política i no aconseguir remoure cap consciència.
La última pel.lícula de l'actor i director Robert Redford, interpretada per Streep Tom Cruise, Meryl Streep i el mateix director, és una pel.lícula discursiva sobre el compromís polític del ciutadà i la manipulació de l'opinió pública al voltant de la figura de l'enemic exterior.
Una reflexió sobre la manca de compromís, la crisi de valors i d'objectius més ellà de l'hedonisme i el consumisme de la joventut acual; sobre l'ús de la mentida per part dels polítics i sobre el paper erratic del periodista enmig de l'ètica de l'0bjectivitat i la veritat, la necessitat de crear notícies i la de generar opinió pública per posicionar-se millor en el mercat dels mitjans de comunicació.
Com a pel.lícula és estàtica. tòpica i teatral; la narració no ens deixa fer les nostres reflexions sinó que els director ens agafa de la maneta, ens condueix, fa els subratllats i les correccions i pren partit ideològic sense embuts.
El títol de la pel.lícula s'inspira en una frase atribuïda al general Max von Gallwitz, comandant suprem de les Forces Alemanyes a la Primera Guerra Mundial davant la mortandat causada per l'exèrcit alemany al britànic a la batalla del Somme per la mala direcció dels oficials, qui va dir: “En ningún lugar he visto a tales Leones conducidos por tales Corderos".
Robert Redford en aquesta pel.lícula no és ni lleó, ni corder; més aviat una cotorra.
(**) Regular

4 comentaris:

  1. De totes maneres, Emili, no em negaràs que la interpetació d'una actor tan mediocre , al meu entendre és clar, com és Tom Cruise és força convincent. Quan vaig veure qe s'havia de mesurar amb un monstre com Meryl Streep, vaig pensar que aquesta se'l menjaria.... i mira, encara surt prou ben parat.
    La pel.lícula no em va decepcionar ,penso que en Redford és un bon director, potser millor que actor i però encara ens pot demostrar més.
    Salutacions

    ResponElimina
  2. Redford podria aprendre de Woody Allen pel que fa a deixar d'apareixer a les pel.lícules que dirigeix.

    La pel.lícula no és dolenta, però la temàtica té major potencial i l'enfocament és molt tòpic.

    Gràcies pels teus comentaris.

    Salutacions bargalloneta.

    ResponElimina
  3. Bon dia Emili,

    la bargalloneta m'ha facilitat el teu bloc i la veritat és que és tot un descobriment, t'he linkat, espero que no t'importi! jo també tinc un bloc de cine www.marcheloswei.blogspot.com, t'hi espero :)

    a mi leones por corderos em va semblar prou bona, el que passa és que potser sí que és veritat que el Redford es queda a mitjes en el seu discurs.

    segueixo llegint el teu bloc, que veig que tinc per estona!!

    salutacions i enhorabona pel bloc

    ResponElimina
  4. llàstima, perquè la combinació d'argument, actors i director sembla bona

    ResponElimina