dijous, 31 de juliol del 2008

BIG COUNTRY: VINT ANYS ENRERA.

Avui Manel Zaera ha fet una entrada amb un video per recordar una canço del grup "The Alarm" la qual li recorda molts bons moments i fins i tot es va poder escoltar el dia de celebració de la seva boda.
En un comentari al post, Brian Cutts, ebrenc 100 % amb permís de les arrels, ha parlat d'un altre grup musical que es deia Big Country.
Me n'he anat immediatament al youtube i he escoltat diferents videos d'aquest grup escocès que va començar a caminar l'any 1981 sota el lideratge de Stuart Adamson. L'últim disc del grup, titulat Come Up Screaming, va sortir al mercat l'any 2000. L'any següent, el seu lider i cantant, va aparèixer mort en una habitació d'un hotel de Hawai.
Nosaltres, afortunadament, estem aquí i vam passar la nostra joventut amb música com la d'aquest grup. Ara fa vint anys que aquest grup va actuar en directe a Moscou quan encara no havia caigut el mur de Berlín. El video és un homenatge al difunt cantant i un recordatori per tots aquells que fa vint anys vam "viure" la cançó "Broken heart (13 valleys)".

4 comentaris:

  1. Alarm, Big Country - quins records ei!
    Als principis dels 80, BC eren el meu grup preferit; coses de la joventut, vaig anar a un concert sense coneixer'ls pero seguint els consells, i la pista, d'una noia de classe. L'historia de la noia va quedar en un no res, pero els Big Country em van marcar molt ;)

    Jo us aconsellaré de "aconseguir" (no diré com!), el primer LP, THE CROSSING. Es per a flipar - no sé com van fer que les guitarres ens sonen a gaites (son d'Escocia). Jo fa temps que no ho escolto pero recordo que totes les cançons eren molt bons.... Fields of Fire, Chance, The Storm ...
    Si, maluradament Adamson es va suicidar fa uns anys - jo ja els havia perdut la pista, igual que del Alarm, fins que Manel ens ho ha recordat avui.

    ResponElimina
  2. Tens raó Brian, quins records.

    Em sembla que aniré penjant més posts de grups d'aquella época, per estimular els records i per a que ho coneguin la gent més jove (si és que ens llegeixen).

    ResponElimina
  3. Ostres, doncs aquesta cançó que m'encantava no sabia de qui era. Gràcies Emili!

    ResponElimina
  4. son cansons que no es poden oblidar tot i que la canso i este cnatant no son de la meva quinta jeje pero dona igual bona musica com esta
    es la que falta!!

    ResponElimina