dissabte, 5 de juliol del 2008

ANTES QUE EL DIABLO SEPA QUE HAS MUERTO

Que no faries per diners? Aquesta pregunta podria ser el subtítol d'aquesta pel.lícula dirigida per l'octogenari Sidney Lumet (doce hombres sin piedad, el prestamista, tarde de perros, Veredicto final, en plenes facultats, i interpretada per un grup equilibrat de molt bon actors com són Philip Seymour Hoffman (Capote), Ethan Hawke (Trainig day), Albert Finney (Oceans Twelve) i Marisa Tomei (En la habitación).
Dos germans que passen per èpoques de necessitat econòmica planegen un robatori a una joieria. Com deien al programa "Un, dos, tres", fins aquí "puedo leer". Aquesta pel.lícula es mereix que no et conten rés més del seu argument.
Pel.lícula dura, rogallosa, que sota l'aparença d'un thriller amaga un drama familiar de dura digestió. Les relacions familiars, de vegades, poden ser totalment hipòcrites i un niu calent on es coba en la foscor la més negra cara de l'ànima humana i on acabes odiant, sense voler, les persones que es suposa hauries d'estimar.
(****)Molt bona

6 comentaris:

  1. Emili, acabo de descobrir el teu bloc i espero seguir-lo amb continuïtat.
    La pel.lícula és un 9 llarg i no té el 10 pel final que em va decepcionar una mica, no l'explicarem per no descobrir res... però en Phillip Seumouy Hoffman , evidencia un cop més en aquesta cinta que és un monstre de la interpretació i que n'hi ha pocs que li facin ombra.
    totalment d'acord amb el què comentes de la família i és que els americans són molt "americans!!"
    salutacions
    Mònica

    ResponElimina
  2. M'alegro que t'agradi el meu blog. Acabo de mirar el teu, especialitzat en cinema, i és molt interessant. Vaig a posar-te un link a la meva pàgina.

    Salutacions.

    ResponElimina
  3. anotada per piratejar-la, gràcies

    una abraçada

    ResponElimina
  4. Oi que és bona ?

    Aquesta pel.lícula del Lumet és dels thrillers dramàtics més aconseguits dels darrers temps.A l'alçada de Match Point i Cassandra's dream del Woody Allen.

    A mi el que em va agradar més va ser el ritme angoixant, in crescendo que transmet el film. El guió i les interpretacions dels dos germans, també sensacionals.

    Salutacions Emili !

    ResponElimina
  5. l'enrabiada de PSH al cotxe encara em posa els pels de punta, quin actoras!

    arrel d'aquesta peli he vist Network del mateix director i es tb un peliculon amb magnifics dialegs, profetica del que es la TV actual.

    ResponElimina
  6. Gràcies Lluís, m'apunto el títol de Network.

    ResponElimina