dijous, 17 de gener del 2008

MENJAR A VIGO: DE TAPA EN CEPA


Galícia té fama gastronòmica pel seu peix i marisc. A Vigo és atracció turística el Mercado de la Piedra amb les seves ostres, fresquíssimes, obertes a peu de carrer i que es poden degustar de peu o en un dels restaurants existents al petit carrer adjacent al mercat.
Però com sòl passar a gairebé tots els llocs, els paisans de la ciutat solen menjar en altres llocs que no són els turístics. Amb una recomanació d'un paisà vaig sopar al restaurant de Tapa en Cepa a Vigo.

Es tracta d'un local de planta baixa i un pis elevat amb parets nues de granit. La decoració escassa dona protagonisme a la pedra i a l'espai de taula.

La carta té una llarga llista d'entrants d'entre els quals vam escollir un plat de vieira i bolets, amb un cruixent de pernil. De segon, l'elecció va ser cochinillo confitat (excel.lent, tendríssim i cruixent per fora com manen els bons cànons) sobre un llit de patates estofades al forn que estaven gustossísimes com si estessin estofades amb caldo de carn. Un altre comensal, va començar secret de porc ibèric rostit que no estava tan a l'altura. De postre, un gelat de iogurt amb compota de mango, refrescant i sabrós.
La carta de vins és molt ampla i ben seleccionada, amb productes de la terra i d'altres zones d'Espanya. A destacar el fet que venen també el vi per copes. D'aquesta manera, podreu anar canviant de vi al llarg del menjar sense veure-us oblilgats a demanar copes senceres. Recomanable.

Restaurant De tapa en cepa.
Rua Ecuador, 18 36203 Vigo
Telèfon 986 473 757
(Fotografia de www.ojodigital.com)

4 comentaris:

  1. Emili, per a una complerta cronica gastronomica t'ha faltat el preu, no creus?

    ResponElimina
  2. Això és un bloc personal i no la guia michelin. Qualsevol entrada, ja sigui de gastronomia, cinema o literatura no té cap vocació d'esgotar el tema. Tan sols són uns apunts, com en tots els blocs, no creus? Gràcies pel teu interès de totes maneres, si vols saber preus, m'ho pots preguntar en privat amb un correu electrònic.

    ResponElimina
  3. Dis-li com vulgues, pero no pateixes que no et molestare mes, que es el que pareix que he fet, a jutjar pel mal rollo en que em respons. Es mes, exactament a l'entrada de dalt, ens dius el preu de les entrades de l'exposicio, o sigui que no cal tans d'escarafalls, si es questio de pudor es una altra cosa.

    ResponElimina
  4. Fes el que consideris convenient. Afortunadament la xarxa és lliure, per a tú, i per a mi. Sense faltar el respecte a ningú, tu comentes el que vols, i jo també.

    ResponElimina