dimecres, 2 de gener del 2008

FRANK LUKAS: AMERICAN GANSTER


Aquesta pel.lícula, basada en personatges reals com Frank Lukas (Denzel Washington), Ellsworth Raymond "Bumpy" Johnson (Clarence Williams III ) i Nicky Barnes (Cuba Gooding Jr.), desgrana durant més de dues hores i mitja l'ascensió i posterior caiguda d'un narcotraficant afroamericà durant els últims anys de la dècada dels seixanta i començaments dels setanta.

El director Ridley Scott ens mostra un món de xarxes de narcotraficants allunyada de les pel.lícules de mafiosos italoamericans. Policies corruptes, delincuents organitzats que assisteixen a missa el diumenge del bracet de la mare, ionquis, militars de la guerra del Vietnam que utilitzen les infrastructures de l'Exèrcit per importar heroïna omplen aquest retrat dels '70 molt ben ambientat.

Denzel Washington interpreta d'una forma convincent a un "gentleman" mafiós que té els seus propis valors: la seva heroïna, la blue magic és la més barata i menys adulterada del mercat, no es poden fer ostentacions en la vestimenta que cridin massa l'atenció, la família és el que realment importa, la paraula s'ha de complir.

Una bona pel.lícula que amb les seves nominacions als Globus d'or anticipa la seva nominació pels Oscars a la millor pel.lícula, director i actor principal.

(La fotografia correspón al real Frank Lucas)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada