dissabte, 18 d’octubre del 2014

ISLA MÍNIMA

Els aiguamolls del Guadalquivir estan situats  en l'estuari del riu Guadalquivir a cavall de les províncies de Sevilla, Càdis i Huelva. 

En aquest espai natural  s'hi planta arròs i es pesca. Un del municipis de la zona va nàixer  al voltant dels anys 40, quan uns 900 arrossaires valencians, especialment de Sueca, s'hi van instal.lar de forma estacional  amb les seves famílies per tal de conrear arròs.  A l'any 1956 s'hi va instal.lar una fàbrica de paper i la zona es va passar a denominar Villafranco del Guadalquivir. en honor del general Franco. La població es va anar convertint de temporal a permanent i les construccions són de tipus colonial amb traçat viari de forma regular.  A l'any 2000, el nom del que ja era un municipi independent, es va canviar en referéndum popular pel d'Isla Mayor.

A la gent de les Terres  de l'Ebre, veure aquesta pel.lícula ens evoca de forma natural paisatges coneguts del Delta de l'Ebre. La pel.lícula s'hagués pogut rodar d'igual manera a les nostres terres, malgrat que el caràcter andalús  és insubstituïble i li dona la personalitat característica a la pel.lícula.

Dirigida per Alberto Rodriguez és un thriller basat en la investigació de dos  inspectors de la policia espanyola, en els primers anys de la democràcia, d'una série de noies joves que han estat assassinades.

La història progressa amb un ritme molt ben teixit, en un fresc de la època amb posos del postfranquisme,  mostrant el retrat d'una manera de  viure i d'uns personatges  situats  en  un microcosmos creat pels aiguamolls.

Els que veiem moltes séries, és inevitable relacionar-la amb l'excel.lent série nordamericana True Detective de la qual n'hem vist la seva primera temporada enguany i està en rodatge la seva segona temporada.

M'atreveixo a afirmar que és la millor pel.lícula de génere negre que s'ha fet a Espanya i que és absolutament recomanable, ni que sigui per quedar-se embadalit amb algunes imatges aèries de la zona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada