divendres, 3 d’agost del 2012

XAROP D'ARCE


Avui he comprat  i provat per primer cop xarop d'arce.  

Aquest producte es produeix principalment al Canadà i al Nordest dels Estats Units. Quan s'apropa la primavera, es fa una incisió a l'escorça de l'arbre i mitjançant un sistema de tubs se n'estreu la seva saba. 

Més tard la saba es bull durant força estona per reduir-ne la humitat i  fer-la més concentrada  fins arribar a una  textura de caramel  líquid. 

En funció del mes en que s'extreu la saba i de l'espécie d'arce, el xarop  adquereix  una tonalitat àmbar més clara o més fosca. Sembla que el més fosc és més tardà i menys recomanable.

L'ampolla tradicional d'embotellat  és com la de la fotografia i  que a més a més es correspon amb el producte que he  adquirit. El sabor  té gust de caramel amb un  retrogust llarg de notes vegetals i també té un aroma molt agradable.

Els seus usos són com els de la mel o el caramel. Als Estats Units es sol utilitzar per acompanyar  els famosos pancakes (tortitas) o gelats. 

3 comentaris:

  1. Amb els pancakes, o creps, és bonissim!!
    També hi ha gent que diu que és molt bo per a la salut!

    ResponElimina
  2. I un xorret damunt del gelat també està boníssim! I tens raó, també he llegit alguna cosa sobre les seves propietats per a la salut, malgrat que cada dia sóc més descregut al respecte. Qualsevol dia d'aquests algú que té flors de "carabassera", les promocionarà per les seves propietats...

    ResponElimina
  3. Per no parlar de les propietats naturals del sirop d'arce, beneficioses per a la salut de qualsevol persona, ja que per exemple aquest xarop també conté potassi, el qual ajuda tant a la bona integració de les cèl·lules del cos humà com a l'estabilitat dels batecs del cor d'una persona de qualsevol edat. Si parlem del calci, es posen més encara de manifest els beneficis del xarop de arce, ja que s'encarrega d'una molt bona regulació i administració del calci en els ossos, alguna cosa que sempre devem prendre en compte per no haver de sofrir d'alguna descalcificació o problema d'ossos similar. Com bé sabem, el zinc ve a ajudar al nostre sistema immunològic millorant d'aquesta manera les defenses que el nostre cos requereix per evitar qualsevol malaltia.

    ResponElimina