divendres, 13 de febrer del 2009

"LA DUDA"

És un problema pels espectadors i per a la recaptació d'algunes produccions cinematogràfiques que les estrenes no estiguin millor distribuïdes al llarg de l'any. Això és molt evident amb aquelles pel.lícules que obtenen nominacions als Oscar i es veuen amontegades a les nostres pantalles durant els mesos de gener i desembre de cada any, cosa que provoca que pel.lícules amb força interès poguin veure limitat el seu éxit a les nostres cartelleres.
Aquest és el cas de la pel.lícula La duda estrenada a Espanya el dia 30 de gener d'enguany i que ha arribat al número 4 en el rànking de recaptació d'aquell cap de setmana competint amb títols com Revolutionary Road, Siete Almas o Walkiria.
Aquest drama dirigit per John Patrick Shanley en base a una pròpia obra teatral que va obtenir un Premi Pulitzer narra l'intent del Pare Flyn (Philip Seymour Hoffman) de canviar les estrictes normes de disciplina en un col.legi religiós del barri del Bronx a l'any 1964.
En front d'ell es trobarà a la directora del col.legi, una adusta monja que ho controla tot amb ma de ferro interpretada per l'actriu Meryl Streep.
El col.legi ha acceptat el seu primer alumne negre qui té problemes d'acceptació per part del seus companys i quan el pare Flyn estableix una relació molt estreta amb l'alumne, salta l'alarma a partir de les sospites de conducta indecorosa del pare Flyn que té una jove i inexperta professora que provocaran una estricta reacció per part de la directora.
Amb unes interpretacions magistrals i un guió i una direcció que insinuen i juguen amb la ambigüetat, fent honor al propi títol, ens ensenyen entre d'altres coses com algunes persones que se'ns mostren com a fortes viuen carregades de dubtes; que per a perseguir el bé es pot fer molt de mal; que les nostres conviccions són la nostra taula de salvació, però poden ser la causa de l'enfonsament dels altres; que sovint arribem a certeses sense cap altre base que els indicis; del mal que pot provocar una sospita infundada.
Molt Bona (****)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada