diumenge, 21 de maig del 2006

LORDI

Ahir nit, dia 20 de maig de 2006, es va celebrar la 51ena edició del Festival d'Eurovisió. Els guanyador van ser el grup finlandès "Lordi". Aquest grup de hard rock va triomfar amb la cançó "Hard Rock Halelluyah" amb una escenografia carregada d'efectes pirotècnics i disfrassats amb una estètica propera als dragons i masmorres o el senyor dels anells.
Aquest grup finlandès, en una entrevista publicada a la xarxa (*) diuen que fan hard rock amb una clara influència dels anys 80. Cal buscar inspiracions en Alice Cooper o Ozzy Osbourne. El nom del grup deriva de la paraula "Lord" i l'acabament amb "i" és molt habitual en l'idioma finlandès. El grup es va formar oficialment l'any 1997 i tenen un disc al mercat editat l'any 2002 i un altre a punt d'editar-se titulat "Arockalypse". La cançó del seu primer disc "would you love a monsterman" va triomfar en el seu moment al seu país
La selecció d'aquest grup per al Festival d'Eurovisió no ha estat exempte de polèmica ja que l'església luterana els acusa de fomentar el culte satànic. Ells es defensen dien que tenen composada una cançó amb el títol "Devil is a loser".
La veritat és que malgrat tinguin una aparatosa posada en escena, la qual costa creure es pugui reproduir en un concert d'hora i mitja en directe, les seves cançons de hard rock són força melòdiques i comercials. Torna el "metal" o es tracta d'un producte més de màrqueting de la indústria musical?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada