divendres, 16 de novembre del 2012

SUQUET D'ANGUILA A L'ESTIL EMILI

INGREDIENTS (Per 4/5 persones)

1 quilogram d'anguiles
1 ceba i mitja grans
1 tomàquet mitjà
6 grans d'all
Julivert
Sal
Nyora en pols/Pebre roig
1 troç de pesteta
1 xorret de vi blanc
1 cullerada sopera de farina
Oli d'oliva


PREPARACIÓ DEL PEIX

Cal comprar 1 quilogram d'anguiles vives al peixater de confiança o conèixer on comprar-les directament a la zona del Delta de l'Ebre. Per preparar-les és millor  posar-les al congelador, perquè l'anguila fresca està viva,  tarda molt a morir i netejar-les en viu és  molt difícil. El dia abans de fer el suquet les traieu del congelador. El dia de fer el suquet netegeu bé les ventrades i les netegeu   totes ells molt bé amb aigua i sal. Fer-les a trossos al gust de cadascú.

PREPARACIÓ DEL  PLAT

Ratllar 1 ceba i mitja i ficar-ho en una cassola antiadherent o de fang amb una bona quantitat d'oli d'oliva. Sofregir la ceba.

Quan està daurada, afegir-hi el tomàquet ratllat i continuar sofregint.

En un morter  fer una picada amb els 6 grans d'all pelats i el julivert.

Quan el tomàquet  estigui sofregit, afegir la picada i  continuar sofregint.  Sofregir també  el tros de pesteta o extracte de peperoncino que sol venir d'Itàlia. ( A mi m'agraden que piquen  tan sols un puntet. A qui li agradi picant en pot afegir més. A qui no li agradi gent el picant, que no en fiqui) Al cap d'una estona afegir el rajolí de vi blanc i deixar que evapori. 

Quan hagi evaporat el vi, afegir la nyora en pols (es pot substituir per pebre vermell que prefereixo al colorant artificial- els més sibarites poden ficar safrà també), sofregir un poc per tal que no es cremi i afegir una cullerada de farina caramullada. Sofregir  un moment la farina fins que es barregi amb el sofregit.

Afegir 500 ml d'aigua.

Quan l'aigua bulli, afegir l'anguila. Repartir bé per la cassola i quan comenci a bullir deixar-les amb foc mitjà durant 15 minuts sense tapar la cassola.

La salsa  potser us quedi un poc líquida, però com és recomanable, menjar-s'ho al dia següent i s'haurà de tornar a  escalfar la casssola, és preferible que quedi  amb un poc més d'aigua.

Bon profit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada