dimarts, 1 de desembre del 2009

PONYO EN EL PENYA-SEGAT

El director japonès d'animació Hayao Miyazaki (El castell ambulant, El viatge de Chihiro, la princesa Mononoke o Porco Rosso) ens presenta en la pel.lícula Ponyo en el penya-segat un relat de la relació d'un nen de 5 anys amb un princesa-peix que desitja convertir-se en humana.
És una adaptació lliure de la història de la Sireneta de Walt Disney i està adreçada al públic infantil, malgrat complau també al públic adult sensible, pel seu lirisme i pels seus moments èpics (per exemple els moments de la crescuda del mar).
En un moment en què el cinema d'animació en 3D realitzat per ordinador omple les pantalles dels cinemes, el mestre veterà Miyazaki es resisteix al canvi i ens brinda una obra d'animació en 2D feta a la manera tradicional, dibuix sobre paper pintat amb pinzell. Amb aquesta tècnica aconsegueix, però, un gran nivell de dinamisme i moviment en totes les escenes.
Una bona història per aquells que no tinguin por a deixar sortir el nen que tots portem a dins.

6 comentaris:

  1. Celebro que t'agradi l'animació provinent del Miyazaki i del Studio Ghibli. Hi ha moltes pel·lícules que mereixen ser vistes d'aquests genis de l'art de contar bones històries amb animació 2D.

    Sóc gran fan d'aquest estudi. Ens veiem !!!

    ResponElimina
  2. Gairebé he vist tot el que s'ha fet en animació 3D i he vist menys amb animació 2D, però si té qualitat m'agrada i Miyazaki té una màgia especial.

    ResponElimina
  3. Pos si vols veure una joia de la animació et recomano Tekkonkinkreet, del 2008. L'espectacle visual és digne de veure, mesclant 2D i 3D molt colorista i detallista. Visita aquest enllaç on hi parlo i tinc el trailer: http://loportalderemolins.blogspot.com/2008/04/cinema-tekkonkinkreet.html

    Si t'animes a veure-la, podràs fer volar lliure la teua imaginació.

    Salut !!!

    ResponElimina
  4. M'apunto el suggeriment.

    Vaig a veure si hi ha algú a Internet que me la volgui prestar je je je

    ResponElimina
  5. Emili, no cal que vagis a internet. Si vols, ja te dixaré jo la pel·li, que la tinc comprada. Per cert, encara no l'he vista...

    ResponElimina
  6. D'acord, et truco. Però veus com l'he trobada a Internet? je je je

    ResponElimina