divendres, 1 d’agost del 2008

THE STRANGLERS: MÉS DE VINT ANYS ENRERA

En el post anterior m'he compromés a penjar cançons dels anys vuitanta, per a mí una de les millors époques musicals.
El grup d'avui són The Stranglers qui van començar l'any 1974 en la ciutat anglesa de Guilford. Des de llavors, amb variacions en la composició dels seus membres, han tret discs fins l'últim que va ser l'any 2004. No és extrany que amb una trajectòria tan dilatada la seva música anés canviant d'estil des del punk, passant pel new wave.
Actualment encara estan musicalment actius i podreu trobar al youtube videos en directe d'una de les seves últimes actuacions durant el macroconcert T on the Park que es va celebrar el passat mes de juliol a la ciutat escocesa de Balado.
Us deixo el video de la comercial Always the Sun del seu disc Dreamtime editat l'any 1986.
Si voleu una extensa informació de la trajectòria musical d'aquest grup anglès, podeu consultar http://www.alohacriticon.com/alohapoprock/article2702.html?topic=2

4 comentaris:

  1. Aixo de que la musica dels 80 és de les millors, més bé és una indicació de la teva edat, no creus!? Deus rondar els 40, no (com jo)?
    Perque crec que la musica que sentim entre els 13 i 19 anys, per exemple, ens marca molt. A mi personalment aixi m'ha passat, soc capaç de dir-te el track-listing de un LP del Big Country o dir-te dels primers LPs on i quan els vaig comprar, amb molta més facilitat que musica que he comprat este any. Per mi, el meu "boom" de la musica va ser entre 81 i 86, amb els grups que anomeneu, i altres - recordeu els Smiths ?! També amb el meu "despertar" musicalment, i diners dels pares, vaig començar a coneixer la musica d'altres epoques, dels 70 i 60.

    Avui en dia és molt més facil "aconseguir" musica, com sabeu, i fins i tot crec que és massa facil - si en una tarde pots tenir tota la discografia d'un grup, quan trobaras el temps de "saborejar"-ho i disfrutar-ho?

    ResponElimina
  2. Brian, aquest debat sobre sí era cert que els 80 van ser una bona época o si resulta que la gent que va ser jove en aquel moment ara està en importants llocs de decisió el vaig sentir un dia en un debat a RAC1.

    Potser tingues part de raó, però et podria anomenar un llistat llarg de grups joves nascuts els últims anys (especialment a Anglaterra influïts pel postpunk de The Clash) que declaren inspiracions dels 80.

    The Smiths, és clar que els conec, i et puc dir que a en Morrisey el solen convidar a totes les edicions del Festival Internacional de Benicasim (FIB) i és un dels plats forts.

    Seguirem parlant de música. Et penjaré posts de grups d'ara influïts pels 80.

    ResponElimina
  3. Si, crec que tens rao. Els 80, sobretot prinicipis, van tenir una bona collita a Anglaterra, bueno, fiquem Regne Unit aixi entren més grups .... tot i que suposo que els "joves" dels 90 ens dirien lo mateix, igual que els dels 50 (com mon pare), és molt dificil una evaluació objectiva.
    Ja he vist que Morrisey ve sovint aqui, lo que em passa en ell és si abans li faltava un tornillo, sembla que ara li falta 2 o 3 ! De concerts i festivals, des de fa anys que no vaig sovint, pero als 80 vaig anar a tots els que permetien els diners (i les beques - quins records! beques per l'universitat!).
    Bueno, tanco, que vaig a mirar el concert de Glastonbury a la tele - un ultim consell/record ... Billy Bragg !! Busca la canço (i lletra) de Waiting for the Great Leap Forward.
    I gracies a tu i Manel per portar-nos pels bauls dels records...

    ResponElimina