diumenge, 31 d’agost del 2008

CINEMA COLOMBIÀ: SATANÀS

Aquesta pel.lícula colombiana es va estrenar en el nostre país el passat mes de juliol, un any després que es pogués veure a les pantalles d'aquell país sudamericà i ha obtingut diversos reconeixements en festivals de cinema com els de de San Sebastià, Huelva o Mònaco.
Dirigida per Andrés Baix i protagonitzada per actors desconeguts pel públic espanyol (Damià Alcaza, Marcela Mar, Blas Jaramillo i altres) narra tres històries de diferents personatges que coincidiran en el menjador d'un restaurant en la contundent i violenta escena final.
Basada en una novela de Mario Mendoza que va narrar uns dramàtics esdeveniments que van succeir en la Bogotà dels anys 80, ens retrata a personatges afectats per alguns dels principals mals de la nostra societat com són la soletat, l'aïllament, la impotència, la codícia pels diners, el nihilisme...
La seva visió de la humanitat és força negativa i decadent, com si la nostra ànima tan sols fos capaça d'allotjar el mal (d'aquí el títol Satanàs) i potser li resta força a la proposta el fet de no aprofundir en l'ambivalencia de l'esperit dels homes, capaços de cometre actes abominables però també, afortunadament, d'actes d'amor cap al proïsme.
Bona (***)

4 comentaris:

  1. és bo veure cinema que no sigui nordamericà

    ResponElimina
  2. Doncs sí, Jesús. De fet tinc entrades de cinema brasileny, francès, anglès, austríc-alemany i les de cinema americà inclouen cinema més independent.

    Sí els nordamericans apliquessin la seva indústria, tècnica, recursos artístics i econòmics a bones històries, no els guanyaria ningú.

    ResponElimina
  3. a mi mai he mirat cinema colombià ja es hora de que provi perque fan tantes películes nord americanes que lleva el gust a les altres

    ResponElimina
  4. llàstima que les distribuidores no estan per la feina, abans una pel.lícula bona estaba en cartellera una infinitat, ara just un setmana i fora

    ResponElimina