dissabte, 18 d’agost del 2007

NOU VIDES


Dirigida per Rodrigo Garcia l'any 2005 podrem veure aquesta pel.lícula composta de nou històries sobre nou dones diferents i que està rodada amb nou plànols-seqüència, és a dir, de forma que la càmera segueix tota la narració sense que existeixi cap canvi d'escena.
Alguns dels personatges femenins que són els pals de paller de la seva respectiva història els podrem veure com a secundaris en altres històries però sense que hi hagi cap mena de continuitat o enllaç entre les diferents narracions. Si alguna cosa podem dir que és comuna és el fet que tots els personatges necessiten de l'amor per a viure. De vegades serà el d'una filla a traves dels ulls de la qual tot sembla més fresc; d'altres el d'un marit atent a les peticions de la dona; de vegades, un marit que no està a l'alçada; també l'amor del pare que no va sentir una filla; fins i tot un amor del passat que un pensava mort i de sobte encara es mostra viu (és el cas de a segona història que sense cap mena de dubte és la més interessant). Aquesta recerca de l'amor, però, no sempre és lluminosa perquè sovint té un regust més amarg que dolç amb una ambivalència entre la felicitat i la infelicitat, entre la necessitat d'acceptació i el rebuig.
La pel.lícula compta amb la participació d'actrius veteranes com són Holly Hunter o Glen Close i també amb d'altres completament desconegudes. En totes, però, hi ha una gran força interpretativa que de vegades cau en la sobreactuació.
Una pel.lícula americana amb un cert toc experimental i de cinema independent que ens mostra que als Estats Units no tan sols es roden superproduccions adreçades als públics massius.

1 comentari:

  1. Del mateix director, Rodrigo García (per cert, sabies que és el fill de Gabriel García Márquez?) et recomano "Cosas que diría con sólo mirarla". Es tracta d'una pel·lícula anterior, del 2000, també amb Glen Close i Holly Hunter, però també amb Cameron Diaz, Callista Flockhart i Kathy Baker, entre d'altres... Pot trobar-la per només 4,46 euros a www.dvdgo.com (una botiga on-line que utilitzo sovint, de total confiança, i que t'envia les comandes per Seur en només un dia).
    La sinopsi és la següent:
    En el mismo barrio de Los Ángeles, el Valle de San Fernando, un grupo de mujeres está reordenando sus vidas.
    Una doctora sueña con intimar con un hombre nuevo.
    Una solitaria detective de policía busca pistas sobre una tragedia junto a su hermana ciega.
    Una madre soltera se siente profundamente atraída por un nuevo y diferente vecino. Una directora de banco descubre que está embarazada después de una historia con un hombre casado, mientras una pareja que lucha contra una enfermedad irreversible, vuelve sobre los pasos de su amor.
    http://www.dvdgo.com/product~catgid~201~list~166~prodid~102785~typeproduct~1~dvd~Cosas+Que+Diría+con+Sólo+Mirarla.htm

    ResponElimina