dissabte, 26 de maig del 2007

SCARY MARY

Segons Wikipedia el terme mashup o barreja fa referència a un web o aplicació web que utilitza continguts de diverses fonts per crear un nou servei. El seu contingut és utilitzat per terceres persones a traves d'una interfície pública o amb altres métodes que constitueixen l'orígen que les seves dades inclouen com són sindicadors web (RSS o ATOM) i Javascript.
Utilitzant aquest grup d'aplicacions que s'anomenen web 2.0 és com el blog de la marfanta (lamarfanta.blogspot.com) ens mostra continguts que introdueixen altres creadors de blogs de les Terres de l'Ebre.
Aquest terme també s'està utilitzant en referència als trailers de cinema que utilitzen fotogrames de diverses pel.lícules o la imatge d'una pel.lícula amb l'audio d'un altra. A la web www.thetrailermash.com podrem trobar-ne alguns exemples com el que dona títol a aquesta entrada. Scary Mary és un mash up del trailer de "Mary poppins" amb l'audio "d'scary movie", transformant un musical en una pel.lícula de terror. O el mash up premiat "d'El Resplandor" que converteix el trailer de la pel.lícula d'Stanley Kubrik en una dolça comèdia.
Destaca també el mashu up titulat Neo vs Robocop que combina en una molt bona edició de video imatges de les pel.licules Mathrix, Robocop i Star Wars . Finalment si veiem "Stars wars: the empire brokeback" veurem el còmic que pot representar que els robots R2d2 i C3PO de la saga de les Galàxies amb un fons d''aúdio de la pel.lícula "Brokeback mountain" ens evoqui una relació homosexual entre robots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada