diumenge, 27 de febrer del 2011

ESCULTURES PROVOCADORES

Avui he descobert a l'escultor David Cerny. Nascut a Praga l'any 1967 aquest artista sempre ha buscat la provocació en la seva obra. Així l'any 1991, poc temps després de la caiguda del mur de Berlín, va instal.lar una escultura a Praga d'un tanc pintat de color rosa.

Un altra obra polèmica és una estàtua del patró de la reública txeca, sant Wenceslau, que s'asseu damunt de la panxa d'un cavall mort, en contraposició a les habituals estàtues eqüestres.

Una altra obra polèmica seva es titula Tauró i consisteix en una estàtua de Sadam Hussein dins d'un aquari ple de formol (aquesta escultura va prohibir-se'n la seva exposició a Polònia i Bèlgica a l'any 2006.

També és famosa la font instal.lada davant del museu Kafka de Praga que representa a dos homes que pixen mentre mouen els seus malucs.

Finalment us deixo la fotografia d'una escultura/performance on el visitant haurà de pujar unes escales i introduir el cap dins del cul d'una escultura gegant per veure una pantalla on es veu a dos polítics txecs donant-se de menjar mentre sona de fons la música de We are the Champions. Tot un provocador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada