dimarts, 22 de febrer del 2011

ELS BUDDENBROOKS

Lübeck és una ciutat del nord d'Alemanya, propera a Hamburg, que va ser capital de la lliga hanseàtica i té declarat el seu casc antic com Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

A l'any 1901, l'escriptor Thomas Mann va escriure l'obra Els Buddenbrook, la seva obra més destacada junt a La montanya màgica i que va gaudir d'un destacat èxit i reconeixement a principis del segle XX, cosa que va facilitar l'obtenció del premi Nobel de literatura a l'any 1929.

El director Heinrich Breloer va adaptar l'any 2008 aquesta monumental obra al cinema en un drama historicista de 151 minuts de durada.

Els Buddenbook són una família de il.lustres mercaders, que també assoleixen càrrecs polítics, i lluiten per engrandir les seves finances i mantenir el llustre i la projecció pública de la seva família, generació i generació.
Però portar uns cognoms amb molt de prestigi i donar continuïtat a l'esplendor d'una nissaga amb tanta tradició, suposen la major part de vegades una càrrega molt pesada que o bé surten familiars directes que són rebutjats per no tenir la dosi adequada d'honorabilitat o bé aboquen directament a la infelicitat.

El cert, però, és que tots els esforços per tenir més diners o una casa més luxosa, aconseguir matrimonis avantatjosos per a les dones de la família i viure pendents de la imatge pública i el manteniment de les aparences, no aconseguiran mai, que tots arribessin al mateix lloc, el cementiri, on qualsevol lluita troba el seu final.

Nota Filmaffinity: 5,5
Nota personal: 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada