dimecres, 2 de febrer del 2011

EL DISCURS DEL REI

Albert Frederick Arthur George de Windsor va regnar a la Gran Bretanya entre els anys 1936 i 1952 com a George VI. Més petit que el seu germà Eduard i amb una marcada tartamudesa, no semblava predestinat per ser rei dels britànics durant 16 anys i en un dels períodes més difícils de la seva història com és la Segona Guerra Mundial.

Bertie va arribar a cenyir-se la corona després que el seu germà Eduard, que va regnar com Eduard VIII, abdiqués per poder casar-se amb la seva amant americana i divorciada Wallis Simpson.

En base a aquest personatges, el director Tom Hooper (Elisabeth I o Damned United) ens presenta una interessant pel.lícula que va més enllà del retrat biogràfic o del relat històric.

Bertie, interpretant magistralment (millor veure la versió original) per l'actor Colin Firth, acompanyat per uns fenomenals actors com són Geofrey Rush (el seu logopeda), Helena Bonham Carter (la seva esposa i mare de l'actual reina Isabel II) o Michael Gambon (en el paper del seu pare, el rei George V conegut com el rei boig) ens ofereixen un producte cinematogràfic molt acurat i típicament britànic que a l'hora ha fet la delícia de l'Acadèmia de cinema de Hollywood en haver-la nominat en 12 categories.

Cal destacar els diàlegs i la relació existent entre Bertie i el seu entrenador personal per lluitar contra la tartamudesa amb mètodes poc ortodoxes però que pretenen aconseguir l'efecte pigmalió en el rei per vèncer les pors i inseguretat arrossegades des de la seva infantesa, i dissipar els dubtes sobre el pes de representar en l'obra de la vida el paper de rei.

Nota personal: 7,5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada