dilluns, 8 de juny del 2009

LA CIUTAT D'OSCA: PETITES VACANCES (I I I)

Osca és una ciutat capital de la província del mateix nom que està situada al sud de la Serra de Guara en la denominada "Hoya" d'Osca i d'un tamany més que humà amb els seus cinquanta i pocs mil habitants.
Seu del bisbat, compta amb una important història al seu darrera i un nombrós patrimoni d'entre el qual es destaca:
1) La catedral d'Osca, d'estil gòtic, amb una torre campanari de 37 metres d'alçada i a la qual es pot pujar al capdamunt a traves d'una escala de 180 esglaons (l'últim tram molt estret en amplada i alçada) i des d'on es contempla la de la ciutat i tota la "hoya" de Osca, així com les restes del castell de Montearagó. Destaca també el seu retaule major d'alabastre, obra renaixentista de Damià Forment que representa la Passió de Jesucrist.
2) El Museu Diocesà, amb mostres d'art religiós provinents de diversos llocs de la diòcesi i on es pot visitar el claustre gòtic inacabat de la catedral.
3) Monestir de San Pere el Vell d'arquitectura romànica del segle XII i que inclou un claustre romànic i el panteó real de dos reis d'Aragó: Alfons I el Batallador i Ramiro II el Monje.
4) Convent de San Miquel, de romànic tardà junt al riu Isuela.
5) L'Ajuntament, una bona mostra de casa consistorial aragonesa del segle XVI:
6)Diversos palaus dels segles XVI i XVII.
7)Diversos edificis notables del segle XX com el Círculo Oscense, l'edifici on es troba instal.lada Hisenda o el Teatre Olímpia.
El seu casc antic està força rehabilitat i en la plaça Allué, on es troba l'oficina d'informació i turisme, podreu visitar la botiga d'ultramarins "La confianza" que es proclama com la més antiga d'Espanya oberta des de 1871 i on podreu comprar unes postres típiques: "la trenza de Huesca", feta amb pasta de briox i farcida d'ametlles i nous.
Fotografies:
1) Interior de la botigra La Confianza.
2) Porta de la catedral d'Osca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada