diumenge, 10 de juny del 2007

NENS PETITS

"Ningú pot canviar el passat, però el futur, això ja era un altra història i en algún punt es tenia que començar".

Aquesta és una de les últimes frases de la pel.lícula "Little Children" traduïda al nostre país com "Jocs Secrets" i que va ser dirigida pel nordamericà Todd Field, excepcional retrat de la societat de qualsevol país amb nivell de vida avançat, de la seva falsedat, mediocritat i falta de maduresa i dels transtorns psicològics i socials que tot això provoca.

Aquells que no amaguen les seves emocions són condemnats i castigats socialment. Aquells qui les amaguen poden triomfar socialment però de vegades a costa de la seva pròpia felicitat i benestar i d'aquells que els envolten.

Un narrador en off ens permet dissecionar de forma poc complaent uns personatges que se'ns mostren en la seva vida quotidiana i que viuen en un barri residencial bonic, verd, on la vida s'espera sigui d'allò més apacible en els seus parcs, piscines i cases amb jardí.

Però l'avorriment, les carències, les frustracions de tots els personatges acampen plenament i se'ns mostren adults que no es comporten com a tals. Són nens petits que veuen amb sorpresa com els seus propis fills tenen de vegades respostes molt més assenyades que les seves.

Unes bones interpretacions que van ser nominades pels Oscars (Kate Winslet per exemple) completen un cru relat a un ritme pausat davant del qual ningú que sigui sinzer amb ell mateix pot quedar-se impasible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada