dimarts, 5 de juny del 2007

EL BON PASTOR



L'actor Robert de Niro es posa al darrera de la càmera per dirigir una pel.lícula amb excés de metratge (167') basada en la creació de la Central Intelligence Agency (CIA) a traves de la vida de Edward Wilson, un graduat de la Universitat de Yale que dedica tota la seva vida al treball a l'Agència des de la Segona Guerra Mundial i especialment durant l'epoca de la Guerra Freda i els problemes que aquesta obsessiva dedicació causa en qualsevol vida familiar.
El guió està signat per Eric Roth, autor també del guió de la pel.lícula Munich dirigida per Steven Spielberg qui crea alguns diàlegs notoris i compta amb la presència d'un bon planter d' actors com són el Matt Damon en el paper d'Edward Wilson, Angelica Jolie, la seva frustrada esposa, Alec Baldwin, John Turturro i William Hurt.
Matt Damon interpreta un personatge fred, callat, reservat, dedicat obsesivament al seu treball i que es creu a la perfecció el paper que desenvolupa en la vida: cal desconfiar de tothom, un no pot refiar-se de ningú, ni tan sols de la seva família. Els tripijocs de l'espionatge de l'época de la Guerra Freda - soviètics, anglesos, nordamericans, dobles agents, control polític de terceres nacions- se'ns mostren de forma sobria a un ritme potser massa lent.
El títol de la pel.lícula es refereix al paper que les classes polítiques dirigents interpreten pel bé comú de tots esl ciutadans; pastors del ramat d'ignorants ovelles que desconeixen els fils que mouen la trama del poder i els llops que habiten al món. No és el millor per aquests ciutadans-ovelles deixar-se guiar pels seus pastors? Bons pastors tinguem!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada