diumenge, 23 de desembre de 2012

REDEMPCIÓ (TYRANNOSAUR)

Encara no m'he recuperat de tants de cops a la mandíbula, al fetge, al cap... No, no és una pel.lícula de boxa, però et pot deixar  ben noquejat.

Joseph és un home alcohòlic, violent, autodestructiu, vidu. Hannah és una dona  molt creient que té una botiga on coneixerà a Joseph. Els camins dels dos s'entrecreuen. Tots dos necessiten amor, tots dos  estan colpejats per la vida amb existències infelices. La interpretació de  Peter Mullan i Olivia Colman són excepcionals en els seus papers dramàtics, on l'expressivitat facial no necessita de paraules.

El director anglès, Paddy Considine dirigeix amb un to sobri, fred i contingut,  tota una sèrie d'escenes d'alta violència, explícita i implícita on no queden escletxes per al somriure i a uns actors/personatges  que intenten mantenir l'equilibri malgrat les seves càrregues de desesperació. 

Una pel·lícula dels nostres temps, on se'ns ven la felicitat del consum per la televisió, però a l'hora s'aboca a la gent al drama de la misèria, econòmica i moral. 

Malgrat tot, sempre hi haurà un espai per a la redempció, per trobar amb dificultat un espai interior de pau, malgrat els cops, malgrat l'entorn... La solució sempre està dins nosaltres.

Nota filmaffinity:  7,1

Nota personal:  8

Cap comentari:

Publica un comentari