dissabte, 20 de març del 2010

LOVE OF LESBIAN. ROCK CATALÀ EN CASTELLÀ

Love of Lesbian és un grup de pop-rock indie nascut l'any 1996 a Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) que ha editat des de l'any 1999 sis àlbums.
Si els tres primers títols (Microscopic Movies, 1999; Is it Fiction?, 2002 i Ungravity, 2003) eren cantats en anglès, el cert és que el grup va donar un gir molt positiu en la seva carrera en continuar la seva trajectòria utilitzant el castellà.
Així van seguir Maniobras de escapismo (2005), Cuentos chinos para niños del Japón (2007) i l'últim fins el moment, 1999 ( o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando a la luna)(2009), ja amb una companyia discogràfica multinacional com Warner Music.
De tant en tant s'ha obert un debat sobre si la cultura en castellà realitzada a Catalunya es pot denominar també com a cultura catalana.
Personalment aquest debat sempre m'ha semblat absolutament inútil i provincià i si faig aquest comentari és perquè des de fa cert temps alguns sectors de la joventut de Tortosa desitgen que el grup Love of Lesbian actuï a les festes majors de la Cinta, demanda que no ha obtingut els seus fruits fins el moment. En canvi, durant molts anys sí que han actuat a Tortosa grups que fan música en català, a tall d'exemple Sopa de Cabra, Els Pets o més recentment, Manel o Antònia Font.
Que no vingui Love of Lesbian a Tortosa, és un tema de llengua o de preu?

2 comentaris:

  1. no els he sentit en anglès, pero els dos ultims LPs, en castellà, si, i m'agraden molt.
    no crec que la llengua sigui un impediment per venir a Tortosa - jo diria que l'ajuntament no deuen pensar que son tan bons.

    Pero a la Voz Telurica van donar un altra teoria!
    http://lavoztelurica.blogspot.com/2010/02/entrevista-test-telurico-santi-balmes.html

    ResponElimina
  2. És el que passa quan la gent porta àrees de govern sobre les que no en té ni idea.

    ResponElimina