dijous, 5 de novembre del 2009

MOTT THE HOOPLE

Fa uns dies dedicava un parell d'entrades a David Bowie, considerat pels crítis musicals com un dels músics més importants de la història de la música rock.
Bowie va començar dins d'una corrent musical coneguda com glam rock. Altres grups vinculats a aquest estil musical són Queen, T-Rex, Slade, Sweet, Suzi Quatro o Mott the Hoople.
Mott the Hoople va ser un grup britànic que va treure deu discs entre l'any 1969 i el 1976. Una de les seves cançons més famoses es titula All the young dudes (que dona nom a un dels seus discs de l'any 1972) i que va ser escrita pel propi David Bowie.
De fet, com canvia la història els fets, el grup Queen va ser teloner de Mott the Hoople en la gira que aquests van realizar l'nay 1974 pels Estats Units (actualment gairebé tothom coneix a Queen i en canvi molt poca gent recorda a Mott the Hoople).
Us deixo un video de la cançó Roll away the Stone.

3 comentaris:

  1. Acaben de reunir-se per fer un concert a Londres celebrant esl 25 o 30 anys ... aqui tens una critica d'un fan penjat al web de la revista Mojo. La critica professional del Mojo diu que va ser un dels millors concerts que ha vist!
    http://www.mojo4music.com/blog/2009/10/mott.html

    ResponElimina
  2. No em funciona l'enllaç, però he descobert un altre comentari en un blog dedicat al glam rock:

    http://glamride.blogspot.com/2009/10/joe-elliott-mott-hoople.html

    Gràcies Brian.

    ResponElimina
  3. Ok, també ho he mirat ara. A mi el link encara em funciona, ho acabo de re-provar. En fi, és una entrada sobre el concert pero el "review" official de la revista crec que només poden llegir els subscriptors. Jo ho tinc en paper si vols una fotocopia.
    De totes formes, t'enviare ara (al mail) una copia i pegar del link que no t'ha funcionat.

    ResponElimina