dilluns, 16 de febrer del 2009

EL FOTOPERIODISME DE LA REVISTA LIFE

La revista nordamericana LIFE va començar-se a editar l'any 1883 amb una embranzida notable a partir de l'any 1936 quan a ser comprada per Henry Luce i, després de diferents canvis en la seva perodicitat i en els seus propietaris, va deixar de publicar-se el 20 d'abril de 2007.
Aquesta revista se la considera una de les més influents del segle XX en el camp del fotoperiodisme.
Les fotografies antigues sempre tenen alguna cosa màgica. Qui no s'ha quedat embadalit mirant una fotografia antiga de la seva pròpia ciutat, dels seus avantpassats o de fets i personatges històrics.
Ara la revista Life, que sembla vol continuar a Internet, ha arribat a un acord amb google per allotjar milions d'imatges de la seva revista, moltes d'elles inèdites. Veure fotografies de personatges, cultura, esdeveniments socials i polítics, activitats esportives i molts d'altres temes que es van prendre al llarg del segle XIX i XX és un autèntic goig.
Us deixo una fotografia que parla d'altres temps de crisis i està presa al carrer Beale Street de Memphis a l'any 1938. Retrata l'aparador d'una botiga denominada El magatzem de l'home pobre on es podia comprar i "vendre qualsevol cosa de valor" (We buy anything of value). Uns visionaris de ebay?
Podeu veure totes les imatges a http://images.google.com/hosted/life

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada