dimarts, 14 d’octubre del 2008

A L'ALTRE COSTAT

Aquesta coproducció turco-alemanya dirigida per Fatih Akin, ens narra l'entrecreuament de les vides de sis personatges a cavall de dues ciutats, Hamburg i Istambul.
Alí, interpretat per un actor molt famós al seu país (Tuncel Kurtiz), és un antic immigrant turc que s'ha jubilat que coneix a Yeter, prostituta, a qui ofereix la possibilitat de deixar el seu ofici i conviure amb ell.
El fill d'Alí és un professor universitari de literatura, dedicat a la seva feina i sense cap relació afectiva.
Yeter té una filla, Ayten, que viu a Istambul, però a la que fa molt temps que no veu i que pensa es dedica a estudiar una carrera gràcies als diners enviats des d'Alemanya, però que resulta ser una activista política que té que fugir del seu país perseguida per la policia i farà cap a Hamburg. En aquesta ciutat alemanya coneixerà una jove alemanya de qui s'enamorarà. El paper de la mare d'aquesta jove alemanya, que durant el metratge acabarà a Istambul en companyia del fill d'Alí, és interpretat per Hanna Schyugula, actriu alemanya icona del director Rainer Werner Fasbinder durant els anys '70 del segle passat.
Les relacions paternofilials; l'efecte de la llunyania en les relacions afectives; la necessitat de l'amor; el dolor provocat per la mort o el temps perdut; el perdó; la immigració; i les trobades amb persones en el camí de les nostres vides, són temes tractats pel director des d'una certa distància, per tal que siguem nosaltres els que agafem allò que més ens interessi.
El film va estar guardonat amb el premi al millor guió en l'edició 2007 del Festival de cinema de Cannes i recorda en alguns moments la pel.lícula Babel, pel que fa a històries que estan succeïnt en diferents llocs a la vegada i que aparentment semblen un trencaclosques que s'anirà construïnt escena darrera escena, fins que arribi el final que resulta massa obert i desencisant.
Bona (***)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada