dijous, 3 de juliol del 2008

VIATGE A DARJEELING

El Darjeeling Himalaya Railway és un tren de la Índia que discorre entre les ciutats de New Jalpai Guri i Darjeeling i està declarat com patrimoni de la humanitat per la Unesco.
Aquest tren sembla que ha pogut inspirar la línia ferroviària de ficció Darjeeling Limited on viatgen tres personatges que són germans a la recerca de la seva excèntrica mare (Angelica Houston).
Qualsevol viatge viscut d'una forma sinzera i real, és a dir, no com un espectador de les gents i els paisatges sinó com a persones que volen viure una part de la seva vida en un lloc diferent a la seva sedentària llar, ens transforma. La diferència està entre mirar-s'ho des de fora o mirar-s'ho des de dins. Aquest canvi és el que experimentaran el fraternals i estrambòtics personatges interpretats per Owen Wilson, Adrien Brody i Jason Schwartzman.
Aquesta roadmovie, o més ben dit, railwaymovie, dirigida per Wes Anderson, autor també de pel.lícules tan extranyes com Life Aquatic o The Royal Tenenbauns , és una mostra de cinema independent que s'ha de veure sense prejudicis.
Algú pot pensar que no és més que una suma de gags més o menys còmics, amb un barnís de modernitat enmig de l'exotisme acolorit de la Índia i amb algunes notes de dramatisme, equidistant de la irritació i la fascinació però en el seu conjunt és una pel.lícula que interessarà als vertaders amants del cinema.
Els tratges que porten els personatges en algunes escenes, certes imatges de carreres a càmera lenta darrera un tren i alguns trets de la caracterització física dels intérprets em recorden l'estètica dels Beatles en la pel.lícula Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. La banda sonora també us ho pot confirmar.
(***)Bona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada