dimarts, 11 de setembre del 2007

VI DE LA D.O. TORO


Aquest estiu vaig passar per Zamora i en una botiga del seu casc antic, farcit d'esglésies romàniques, vaig comprar unes botelles de vi de la D.O. Toro. Aquesta D.O destaca pels seus vins negres elaborats amb garnatxa i una varietat autòctona que és la tinta de Toro. Són vins amb un grau alcohòlic elevat (13,5º a 15º), que visualment tenen molta capa, olfactivament tenen una molt bona potència aromàtica i quan els degustes predominen els tanins pulits i la fruita madura. Són vins per la gent que disfruta d'un Montsant o un bon Terra Alta.

Una de les botelles adquirides va ser un Camparrón 2005. És un vi negre jove que representa molt bé les característiques pròpies d'aquesta zona vitivinícola. Em va costar 2,5 Euros i us puc dir que la relació qualitat/preu és excel.lent. Per la nostra zona no l'he vist i consultades unes quantes pàgines a internet el solen vendre a un preu d'entre 4 i 5 Euros.

Aquest vi està elaborat per Bodegas Francisco Casas SA del municipi de Morales de Toro la qual compta també amb una variada gamma de vins negres i blancs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada